El kell fogadni, hogy abban a században vagyunk, ahol a munkának sosincs vége!

Nap, mint nap azt hallom a környezetemben, hogy milyen stresszes napja van mindenkinek. Hogy sok a meló, 1000-el megy a hajtás és felrobbannak az idegtől.
Tudom milyen! Én is voltam ebben a cipőben. Próbáltam minden tőlem telhetőt megtenni, hogy megfeleljek a munkahelyemen, sikeresek legyenek a projektjeim és megkapjam a megfelelő elismerést. Észrevettem, hogy egész jól sikerülnek a munkáim és ennek hála még több munkát bíztak rám. Igen, minél jobb vagy, annál több melód lesz. Erre érdemes felkészülni! Ami persze nem is gond, hisz ez egy ideig akár nagyon motiváló is lehet, de eljön az a pont, amikor túlnőnek rajtad a feladatok (főleg a mennyiségéből adódóan) és egyszerűen már kivitelezhetetlen, hogy egy emberként ennyi mindent
megcsináljál abban a 8 órában, amit munkaidőnek neveznek. Ahhoz, hogy felold ezt, először kezded kis túlórával és akkor épp befejezed, aztán amikor már nem fér bele bármennyit is túlórázol, akkor jön a belső feszültség, hogy még „ezt meg ezt meg ezt sem fejeztem be”. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez nem lesz jobb! Ha tisztességesen végzed a munkád, akkor várható, hogy viszonylag hamar annyi melód lesz, hogy akár be is költözhetsz a munkahelyedre, akkor sem fogsz végezni. El kell fogadni, hogy abban a században vagyunk, ahol a munkának sosincs vége! De akkor hogyan lehet leküzdeni ezt a folyamatos belső feszültséget, ami a befejezetlen munka szürke fellege okoz a fejünk fölött? Viszonylag egyszerű a megoldás. Pár lépés, ami segít a nyugodtság eléréséhez:


1. FOGADD EL!
Fogadd el, hogy ez nem fog változni és nem fogod tudni befejezni a munkádat. Nem azért mert rossz vagy abban, amit csinálsz, hanem egyszerűen 2 kezed és 1 agyad van. Meg kell tanulni „bent hagyni a munkát”. Persze ha valaki vállalkozó, akkor azt egy fokkal  nehezebb ott hagyni, de a hosszú távú egyensúly megtartásához elengedhetetlen ennek megtanulása.


2. NEM TE VAGY A MUNKÁÉRT, HANEM A MUNKA ÉRTED!
Kérdezd meg magadtól, hogy 1-10-es skálán mennyire szereted a munkád. Ha 7 fölött vagy, akkor szerencsés vagy, valószínűleg megtaláltad a hivatásod. Sajnos többen vannak, akik nem szeretik a munkájukat vagy nem elégedettek vele. Akkor miért is mész be minden nap? Szerintem tudjuk a választ. A PÉNZÉRT! Valamiből még is csak meg kell élni! Így talán már érthetőbb, hogy a munka egy eszköz, ami segíti neked elérni azt, amit szeretnél.


3. EGY EMBER VAGY!
Na de mi van akkor, ha határidős a munka? Hát igen, ez gyakoribb lesz az életedben, mint hogy a főnököd azt mondja, hogy „jaj, ezzel ráérsz, amikor lesz hozzá kedved”. Én nem gyakran kaptam ilyen feladatot. Szóval konklúzió, minden feladat határidős, csak az a kérdés, hogy milyen prioritásúak. A nagyon fontos dolgokért (hosszú projekt vége, rendezvény, meghatározó feladat) érdemes túlórázni, de ezeket fogod is érezni, hogy megéri. Na de mi van a többivel? Jegyezd meg, te egy ember vagy, így hiába adnak neked 4 embernyi munkát, akkor is az idő adott, így ne várja el senki, hogy 4 embernyi munkát el tudsz végezni. Ha tisztességesen végzed a munkád, akkor nem lehet bűntudatot, hogy nem fejezted be az összes feladatodat. Hidd el, megvár másnap!


4. 24 ÓRÁBÓL ÁLL EGY NAP

Igen, ezzel sokan küzdünk. Néha hozzánk vághatnának pár órát pluszba!  Na de ha nem kapunk, akkor mit csináljunk? Például pénteken kapsz több feladatot is és még aznap meg kell csinálnod, de annyi minden van, hogy csak este tudnád kiküldeni munkaidő után. Feláldozod a péntek estédet? Ilyenkor én fel szoktam magamnak tenni a következő kérdést: ha most felhívnám bármelyik partnert/beszállítót, hogy megcsinálna-e valamit munkaidő után, mi lenne a válasz? Az, hogy fel sem veszik a telefont! Ők miért tehetik meg? A másik, hogy a Te leveledet ki fogja olvasni munkaidő után? Így azt tanácsolom, hogy ha fontos, akkor menj be másnap egy picivel korábban és kipihenve küldd el a hiányzó részeket.


5. FELKÉSZÜLÉS A LEGROSSZABRA
Arra, hogy stresszeljünk, hihetetlen kreativitással tudunk indokokat mondani. „Ha nem csinálom meg, akkor kirúgnak”, „Ha nem csinálom meg buktuk az egész projektet” stb. Kicsit erősek és nem is biztos, hogy igaz. Ha belső nyugalomra vágysz, akkor nem szabad ezektől félni. Mindig fel kell tenni a
kedvenc kérdésemet: ÉS AKKOR MI VAN?

 

Nem szeretném, hogy félreértsetek és az jöjjön le ebből, hogy ne dolgozzatok, hanem azt, hogy csökkenteni kell a mindennapi stresszt és ezek a technikák segíthetnek, hogy kicsit átprogramozd az agyad a munkával való viszonyoddal kapcsolatban. Ugyanis ha így állsz hozzá, sokkal nyugodtabb leszel, tisztább lesz a fejed, jobban tudsz koncentrálni és nagyobb teljesítményre leszel képes! Nem mellesleg marad időd a magánéletedre, a családodra és még szórakozni is egy kicsit, tehát esélyt kapsz egy teljes életre.

Cél: Nyugodt belső, nagyobb teljesítmény! Hajrá!

 

Hogyan vegyük le a homlokunkról a stoptáblát?

Nem tudom, hogy volt-e már a környezetetekben olyan lány, aki folyton azt mondja, hogy „ő már annyira vágyik egy párkapcsolatra, de neki soha nem jön össze semmi”. Közülük sokan maguk sem tudják, hogy okkal nem érdeklődnek a fiúk. Most szeretném bemutatni nektek a villogó stoptáblás lányokat.


Mi is jellemző általában az ilyen lányokra?
Kevés önbizalom, kishitűség és téves önkép!


Érdekes, hogy kívülről nem is érti sokszor az ember, hogy az ilyen lányoknak miért nincs önbizalmuk, mert szépek, csinosak, minden okuk meglenne, hogy tele legyenek önbizalommal. De nem így van…sőőt, van, hogy az átlagnál is kevesebb önbizalmuk van.
Az, hogy mi lehet a háttérben arra egy másik bejegyzésember írok, de ennek hatására hiába szeretnének párkapcsolatot, igazából nem is hiszik el magukban, hogy megérdemlik. Még ha nem is mondják ki a külvilágnak, de mondhatni „szerencsétlennek”, „lúzernek” érzik magukat belülről. Ha megjelenik egy jóképű pasas, akkor rögtön jönnek a gondolatok „hú, ő túl jó pasi hozzám” vagy „biztos minden nőt megkaphat, miért választana engem” és hoppp, már fel is gyulladt a homlokán a STOP felirat és még egy szót sem beszélgettek. Gyökerében megfojtotta még a lehetőség kicsiny csíráját is, hogy lehessen belőle valamit. Bár sokan azt gondolják, hogy ez kívülről nem látszik, de ki kell, hogy ábrándítsalak titeket, LÁTSZIK! Bár a férfiaknak nem olyan erős a szenzorjuk, így lesznek bátrabbak, akik ennek ellenére kezdeményeznek, de ez rendesen rontja az esélyeket.

Ha magadra ismertél, akkor érdemes minél hamarabb letörölni a homlokodról ezt a feliratot.


De mégis hogyan?


Nagyon egyszerű! Döntsd el, hogy tényleg akarsz pasit vagy sem. Ha nem, akkor felesleges magadat becsapnod, akkor élvezd ki a szingli élet előnyeit, ha viszont szeretnél, akkor csak azt mondogasd magadban „a legjobbat érdemlem, mert különleges vagyok” vagy „örülhet az, aki megismerkedik velem, hisz különleges vagyok”.
Lehet most mosolyogsz, hogy mi ez a hülyeség, de hidd el, minél többet mondod magadnak a kisugárzásodon ez meg fog látszani. Nem biztos, hogy megy elsőre, de nem szabad feladni, csak folytasd és kezdjél el hinni benne, hogy igenis értékes ember vagy! Ha pedig olyanba futsz, aki ezt nem értékeli, akkor egy másodpercig ne keseregj, mert akkor Ő nem érdemelt meg téged!


Végső soron egy boldog kapcsolatra vágyunk, szóval nyugodtan válogathatsz, hogy megtaláld a legjobbat, de ez ott kezdődik, hogy esélyt adsz a tábla levételével a homlokodról!